Pátek v T. G. I. Friday´s

9. únor 2015 | 10.00 |
blog › 
Pátek v T. G. I. Friday´s

Jít v pátek do podniku s názvem obsahující slovo Friday se přímo nabízí. Je to jedna z mnoha frančíz, která se dostala z dalekého západu až k nám. Vše začalo jedním malým barem v New Yorku, a to v roce 1965, který fungoval jako zašívárna pro bachelory s nabídkou grillu a US kuchyně, přičemž ona zkratka znamená "Thank God! It's Friday!".

tgi

Psát názor na jednu pobočky franžízy, a to jen po jedné návštěvě, je ošemetná věc. Například když jsem byl poprvé v Hooters, nedal bych na ně dopustit, ale po několika letech navštěvování bych si o ty vysušené burgery a laxní obsluhu neopřel ani kolo.

Ale i tak menší vhled neuškodí. U vchodu stojí pikolík v kravatě, co vás usadí. Přiběhne servírka a pronese větu, kterou jsem chtěl u nás slyšet už léta "dobrý den, já jsem DOPLŇTE JMÉNO DLE LIBOSTI a dnes vás budu obsluhovat". Jupí! Konečně budeme mít jen jednu servírku, která 100% zodpovídá za naše objednávky. Takže mizí takovýto chytání jakýhokoli člena obsluha a případný nesrovnalosti s objednávkama. Navíc slečna byla sympatická (jestli to hrála nebo ne je mi upřímně šumák) a rychlá. Hned nabídla nějakej drink s Jackam Danielem a už to jelo :)

filet mignonCo mě fascinovalo, byla rychlost kuchyně. Objednali jsme si nejdřív předkrm a až potom hlavní jídlo, ale kuchyně nemohla být v obou případech rychlejší. Přirovnal bych to k rychlosti v čínském bistru, což je trochu děsivá myšlenka, ale zase je fakt, že většina předkrmových jídel jsou friťákový věci, popřípadě saláty. My měli kuřecí kousky v sezamu, smaženou mozzarellu, plněné bramborové slupky a opečenou bruschettu s rajčatovou směsí. K jednomu z jídel byla Jack Daniel´s omáčka, která je takovou směsí BBQ omáčky a panáka whiskey :D (ingredience jen hádám, receptura je tajná).

Ovšem ta hlavní senzace přišla později. Steaky. Prostě když jdu do podobnýho podniku, musím si dát steak. Tady konkrétně Filet Mignon ze středu svíčkový, k tomu pepřová omáčka s brandy a bramborová kaše se sýrem. Všechno bylo supr, ale to maso bylo prvotřídní. Dokonce i úpravu zmákli, u stolu jsme měli medium rare i well done a oboje bylo v cajku.

Dezerty byly taky dobrý, i když porce zbytečně obří. Až na cheescake (čti číský dort), kterýho je tak akorát :)

Určitě bych rád i vyzdvihnul rozmístění stolů. Kolem sebe máte dost místa, nečumíte cizím lidem do talíře a můžete se odšoupnout židlí aniž byste vrazili do člověka za vámi (byli jsme na Poříčí a seděli jsme vzadu, ale co jsem tak zběžně koukal, všude to vypadalo podobně sympaticky).

tgifr

S obsluhou nebyl jediný výraznější problém (někdy mohla něco přinést dřív, například víno k hlavnímu chodu), vše šlapalo jak hodinky a to, co mělo, přišlo na nahřátých talířích.

Jak je to cenově můžete nahlédnout sem, ale ve zkratce - Láďu Hrušku tam nepotkáte. A je nutno si uvědomit, že tady platíte značku. Samozřejmě se dá jít do pěknýho podniku na supr steak za 300,- Například k Pohlreichovi :)

Zpět na hlavní stranu blogu

Hodnocení

1 · 2 · 3 · 4 · 5
známka: 0.00 (0x)
známkování jako ve škole: 1 = nejlepší, 5 = nejhorší

Komentáře

 zatím nebyl vložen žádný komentář