Kam za 100 % gurmánským zážitkem?

20. říjen 2014 | 11.11 |
blog › 
Kam za 100 % gurmánským zážitkem?

foodNebyl jsem zatím v žádném über nóbl podniku. Ale byl jsem v dost podnicích (ať už na straně hosta, nebo na straně obsluhy), které si na nóbl hrají.. A docela by mě zajímalo, kam by člověk musel jít, aby zažil 100 % gurmánský zážitek.

Když si vzpomenu na má učňovská léta, na které vůbec nevzpomínám rád, tak jsem byl ve dvou 4* hotelích na praxi. A ačkoli jsem si tenkrát myslel, jak je to hogo fogo, tak nebylo. Jeden podnik byl na Kampě a tam to šlo, dejme tomu, že jídlo bylo dobrý, ale žádnej zázrak. Podle mě podnik, kde obsluhujou učni, je prostě průser, nikdy se vám nemůže dostat profi servisu.

Druhej podnik byl v Hostivaři a tam zase šéfkuchař do všeho cpal vegetu, pomalu i do štrůdlu. Za to jsme se mu smáli už tenkrát, natož dneska. Když vidim, nad čim se ofrňuje Pohlreich, z tohohle by mu šla hlava kolem. Nemluvě o tom, že polívka chutnala jak magi a já osobně zažil pár failů, které by se v podniku jako tento asi neměly dít. Cenově to byla taková Husa.

Byl jsem i na pražském hradě, kde shodou okolností fungovali jako dodavatelé jídla kuchaři z Kampy, takže to samé dokola.

food2No a pak samozřejmě Café Imperial, tentokrát už jako host. O tom jsem už psal, ale i tak - kdybych chtěl, můžu prudit. Táta měl vlažnej steak, talíře byly obecně málo nahřátý a jednou se číšník seknul a nedal jídlo jako první před nejstarší dámu u stolu. Přičemž je třeba podotknout že Pohlreich je asi nejdražší podnik, kde jsem kdy byl, když nepočítám takový falešný Hooters v centru, kde obsluha je samozřejmě jen o tom, že prsatá blondýna koketuje s Anglánama na baru, zatímco soc čecháčci sušej hubu hodinu u piva za 60,-

No a teď o víkendu jsme s partnerkou narazili na zajímavej podnik. Taky 4*, taky hotel, velice luxusní prostředí, cena pokojů necelá dvojka za noc a ceny jídel nižší, než v Huse. Což je prostě záhada, která mi nedá spát. Co vlastně čekat od podobného podniku? Luxus, nebo normálku?

Naštěstí ten luxus, ale s menšíma chybama. Příbory byly připraveny jak v Pretty Woman, ale servírka nám po objednávce neodnesla přebývající nádobí. Prezentace vína proběhla ok, naštěstí jsme se tomu všichni zasmáli, protože neznám nic úchylnějšího, než šplouchat s vínem a mlaskat, jakože tomu děsně rozumim, ale pak nám ho dolila, i když jsme neměli dopito. Ale tam si nejsem úplně jistej esli je to fail, protože to bylo víno růžový... sice  chlazený, ale růžový.

No a ještě jedna kulinářská drobnost - u každého jídla stejná obloha (i když vynikající - rukola se zálivkou) a čokoládovej topping z piksly na dezertu. Stejně tak na lístku se najde pár nesmyslů (zmrzlina s horkýma malinama, chřest (v říjnu) atd.), ale celkově jsme byli nadšený, obsluha sympatická a kuchařka (!) šikovná, panenku mohla mít míň, ale cajk :)

Ale i přesto jsem si říkal kam jít, abych měl ten 100 % zážitek. Možná ten Pankrác a nejvýše postavená restaurace v Praze, nebo někdo s Michelinskou hvězdou (Alcron nebo La Degustation). Anebo poslechnout Láďu Hrušku a udělat si něco doma a za málo peněz!!!

Zpět na hlavní stranu blogu

Hodnocení

1 · 2 · 3 · 4 · 5
známka: 1 (1x)
známkování jako ve škole: 1 = nejlepší, 5 = nejhorší

Komentáře

 zatím nebyl vložen žádný komentář