Flák hovězího s pepřovou omáčkou

28. červenec 2014 | 12.24 |
blog › 
Flák hovězího s pepřovou omáčkou

Co potřebujeme (forever alone porce):

na steak:

kvalitní vyzrálý hovězí maso na steak (já měl ořech)

sůl, pepř (ale nemusí být)

na omáčku:

smetanu

máslo

nákladanej zelenej pepř (skutečně nakládanej, ne ten s pytlíčku, dá se sehnat běžně, většinou ve skle, nebo váženej)

na přílohu:

bramboru

rozmarýn

cibul

IMAG0661

Příprava (jak o dělám já):

Bramboru omyju, vařím v osolený vodě asi deset minut, vyndám, čekám.

Maso mezitím odpočívá někde na tácu a získává postupně pokojovou teplotu.

Povařenou vychladlou bramboru nakrájím na čtvrtiny a dám opékat na pánev.

Do rendliku dám smažit na kolečka nakrájenou cibul. Lepší je ji v tom oleju chvíli ráchat, ona se tak hezky nasákne. Je ale potřeba smažení na vteřinu hlídat, protože není moc času mezi "tak akorát" a "spálené na uhel".

Hážu maso na pánev, kterou si předtím lehce potřu olejem, lépe máslem. Nechám to tam tak ty dvě a půl minuty, záleží na tom, jak to chcete. Kydnu na maso trošku másla. Otočím a zase, kydnu trošku másla. Za pět minut mám hotovo, dávám pryč z pánve. Maso odpočívá, do pánve naliju smetanu, tak čtvrtku toho kelímku a nechám vyvařit. Získá to takovou nahnědlou barvu. Úplně nakonec přihodím nakládanej pepř a už to nevařim. Pokud jsem nesolil maso, tak osolím omáčku.

Brambory jsem si mezitím otočil, opekli a teď to v misce promíchám s na drobno nakrájeným rozmarýnem.

Cibul nechám okapat od oleje, měla by být křupavá.

Servíruju - talíř, maso, na to cibul, polít pepřovkou, vedle bramboru. Abych dostál dnešním trendům, celý mě to stálo, když to hodně přeženu, tak asi šede. Nevím, za kolik vaří Láďa Hruška, ale z tohodle se neposerete, nebudete mít žaludeční potíže a dokonce si i pochutnáte :)

Zpět na hlavní stranu blogu

Hodnocení

1 · 2 · 3 · 4 · 5
známka: 1 (1x)
známkování jako ve škole: 1 = nejlepší, 5 = nejhorší

Komentáře

RE: Flák hovězího s pepřovou omáčkou daniel®blbne.cz 28. 07. 2014 - 14:40
RE(2x): Flák hovězího s pepřovou omáčkou walome 28. 07. 2014 - 14:45