shitblog: Autor textu by měl alespoň na měsíc vycestovat mimo českou kotlinu. Pak by si upravil názor na to, co je normální a co už je podnikatelská zlodějna.
sayonara: Ve Španělsku, Francii a Itálii je docela zvykem dávat vodu zdarma, to je sice pravda, protože třeba dát takovou sedmičku vína bez vody nebývá vždy příjemné. Stejně jako voda ke kafi, nebo k obědu karafa vody s nakrájenou limetkou.
Ale druhá věc je, že ceny jídla jsou tam někde jinde a tohle si mohou dovolit.
sayonara: A taky tam nejsou zvyklí na to, že lidi tam přijdou s tím, že utratí co nejméně.
sayonara: Ale taky tam nikdo blbě nekouká na dva znavené poutníky, co kolem osmé sedí hodinu nad jedním kafem po celonoční jízdě autobusem. (odzkoušeno v Bilbau )
Je pravda, že tam je v tomhle jiná kultura. Lidem se tam prostě nepříčí nechat někoho vydělat, utratí peníze a vědí, že se jim vrátí i s dobrou náladou.
radus: Walome, já tě miluju! Jo!!! Jo!!! Jo!!! Naprosto souhlasím, do posledního puntíku. Taky jsem ocenila hledání hnusných potravin v obchodě, ale jeho recepty mě už naprosto točí. Ano, děti ho milují, protože vymýšlí fakt takové kokotiny, že to zvládne i malé dítě. No a pak ta naše slavná "střední třída", která touží mít všechno levné, zadarmo, bez práce. Takové to typické češství, které já nesnáším. Styl "paštika na Jadran". Ach jo.
S vodou v restauracích bych šla na nějaký kompromis. Chodím do jedné hodně fajn restaurace, kde denní menu stojí od 89,- oproti cenám ve městě (65 - 75) je to maličko rozdíl a tam tu vodu uvítám. Pokud tam jdu na večeři (od 140,- bez přílohy), tak k tomu samozřejmě nebudu chlastat kohoutkovou jak o život, ale dám si třeba dobré víno. No, prostě chci říct, že v restauraci, kde si připlácím za kvalitu na něčem jiném, tu kohoutkovou ještě chápu. Ovšem pro obyčejné hospůdky, hostince a jiná zařízení podobná tomu, kde jsem makala, je to likvidační. Ceny i tak příliš nenadsazují, protože je to prostě klasika, střední proud a navíc zákazník nejistý. V putyce si prostě nedám jídlo za 150 a víc. Svědčí o tom i to, že se z jídelníčku musela škrtnout roštěná, protože za 130,- včetně přílohy si jí ani tak nikdo nedal... No a když už ti v takovém podniku lidi nezaplatí ani za pití, tak jsi v háji a můžeš jít rovnou na charitu.
walome: Kuju
Ale ať si někdo chce kohoutovku, ale prostě ty argumenty nedávaj smysl já neřikám, že dát za dvojku bonaqybejby tři pětky mě těší, ale prostě takový jsou pravidla hry.
Menu za 89,- zní fajn
radus: "Bonaqybejby" je super výraz No, dneska mi vyloženě děláš dobrou náladu
Menu za 89,- je fajn hlavně proto, že vaří báječně a asi to berou spíš jako dobrou reklamu. Díky menu, které je cenou o něco vyšší než jinde, ale je výborné, si tam lidi třeba zajdou právě na tu véču.
Dnešní menu:
1. 120g Vepřo – knedlo - zelo 80 Kč
2. 140g Krůtí medailonky se sázeným vejcem, domácí bramb.placičky 89 Kč
3. 150g Vepřová panenka plněná špenátem a sýrem, domácí bramb.placičky 129 Kč
4. Bramborové šišky plněné mákem přelité máslem 86 Kč
5. FIT – Menu 2, ˝ příloha, ˝ zelenina 89 Kč
6. FIT 2 – 300g Středomořský salát (mořské plody), italské bylinky, toust 99 Kč
120g Smažený kuřecí řízek, brambory , tatarka, obloha 89,-
120g Smažený sýr, hranolky, tatarka, obloha 89,-
120g Grilovaný kuřecí plátek s teplou zeleninou 119,-
150g Vepřový steak Pikant (salátek s mozarelly a rajčátek v pikantní omáčce)139,-
150g Hradní věž (věž z kuřecího,vepřového masa a amerických brambor) 139,-
150g Zámecký talíř (kuřecí,vepřové maso prokládané slaninou s hranolkami) 149,-
radus: http://www.novinky.cz/kultura/344444-babica-se-svymi-dobrotami-na-nove-skoncil.html
Událost roku! Hruška válcuje Babicu!