shitblog: Autor textu by měl alespoň na měsíc vycestovat mimo českou kotlinu. Pak by si upravil názor na to, co je normální a co už je podnikatelská zlodějna.
sayonara: Ve Španělsku, Francii a Itálii je docela zvykem dávat vodu zdarma, to je sice pravda, protože třeba dát takovou sedmičku vína bez vody nebývá vždy příjemné. Stejně jako voda ke kafi, nebo k obědu karafa vody s nakrájenou limetkou.
Ale druhá věc je, že ceny jídla jsou tam někde jinde a tohle si mohou dovolit.
sayonara: A taky tam nejsou zvyklí na to, že lidi tam přijdou s tím, že utratí co nejméně.
sayonara: Ale taky tam nikdo blbě nekouká na dva znavené poutníky, co kolem osmé sedí hodinu nad jedním kafem po celonoční jízdě autobusem. (odzkoušeno v Bilbau :-) )
Je pravda, že tam je v tomhle jiná kultura. Lidem se tam prostě nepříčí nechat někoho vydělat, utratí peníze a vědí, že se jim vrátí i s dobrou náladou.
radus: Walome, já tě miluju! Jo!!! Jo!!! Jo!!! Naprosto souhlasím, do posledního puntíku. Taky jsem ocenila hledání hnusných potravin v obchodě, ale jeho recepty mě už naprosto točí. Ano, děti ho milují, protože vymýšlí fakt takové kokotiny, že to zvládne i malé dítě. No a pak ta naše slavná "střední třída", která touží mít všechno levné, zadarmo, bez práce. Takové to typické češství, které já nesnáším. Styl "paštika na Jadran". Ach jo.
S vodou v restauracích bych šla na nějaký kompromis. Chodím do jedné hodně fajn restaurace, kde denní menu stojí od 89,- oproti cenám ve městě (65 - 75) je to maličko rozdíl a tam tu vodu uvítám. Pokud tam jdu na večeři (od 140,- bez přílohy), tak k tomu samozřejmě nebudu chlastat kohoutkovou jak o život, ale dám si třeba dobré víno. No, prostě chci říct, že v restauraci, kde si připlácím za kvalitu na něčem jiném, tu kohoutkovou ještě chápu. Ovšem pro obyčejné hospůdky, hostince a jiná zařízení podobná tomu, kde jsem makala, je to likvidační. Ceny i tak příliš nenadsazují, protože je to prostě klasika, střední proud a navíc zákazník nejistý. V putyce si prostě nedám jídlo za 150 a víc. Svědčí o tom i to, že se z jídelníčku musela škrtnout roštěná, protože za 130,- včetně přílohy si jí ani tak nikdo nedal... No a když už ti v takovém podniku lidi nezaplatí ani za pití, tak jsi v háji a můžeš jít rovnou na charitu.
walome: Kuju :)
Ale ať si někdo chce kohoutovku, ale prostě ty argumenty nedávaj smysl :) já neřikám, že dát za dvojku bonaqybejby tři pětky mě těší, ale prostě takový jsou pravidla hry.
Menu za 89,- zní fajn :)
radus: "Bonaqybejby" je super výraz :-D No, dneska mi vyloženě děláš dobrou náladu :-D
Menu za 89,- je fajn hlavně proto, že vaří báječně a asi to berou spíš jako dobrou reklamu. Díky menu, které je cenou o něco vyšší než jinde, ale je výborné, si tam lidi třeba zajdou právě na tu véču.
Dnešní menu:
1. 120g Vepřo – knedlo - zelo 80 Kč
2. 140g Krůtí medailonky se sázeným vejcem, domácí bramb.placičky 89 Kč
3. 150g Vepřová panenka plněná špenátem a sýrem, domácí bramb.placičky 129 Kč
4. Bramborové šišky plněné mákem přelité máslem 86 Kč
5. FIT – Menu 2, ˝ příloha, ˝ zelenina 89 Kč
6. FIT 2 – 300g Středomořský salát (mořské plody), italské bylinky, toust 99 Kč
120g Smažený kuřecí řízek, brambory , tatarka, obloha 89,-
120g Smažený sýr, hranolky, tatarka, obloha 89,-
120g Grilovaný kuřecí plátek s teplou zeleninou 119,-
150g Vepřový steak Pikant (salátek s mozarelly a rajčátek v pikantní omáčce)139,-
150g Hradní věž (věž z kuřecího,vepřového masa a amerických brambor) 139,-
150g Zámecký talíř (kuřecí,vepřové maso prokládané slaninou s hranolkami) 149,-
radus: http://www.novinky.cz/kultura/344444-babica-se-svymi-dobrotami-na-nove-skoncil.html
Událost roku! Hruška válcuje Babicu!