U Pohlreicha

25. září 2012 | 15.17 |
blog › 
U Pohlreicha

 Tak jsem měl to štěstí a v sobotu navštívil Café Imperial, kterému šéfuje moderátor Ano, šéfe, Zdeněk Pohlreich.

ZP

Měl jsem z toho podniku samozřejmě obavy, bál jsem se, že bude moc hogo fogo. A na první pohled to tak vypadá - interiér je secesního ražení, obsluha má uniformu jak kdyby obsluhovala na Hradě a celkový první dojem působí hodně snobsky. Jenže první dojmy bývají většinou špatné.

Nutno podotknout, že jsem člověk, který chodí do hospod, kde točí gambrinus do no name půllitrů a největší extravagantnost na jidelním lístku je hermelín v bramboráku. A vyhovuje mi to - ale moje nároky na obsluhu jsou vyšší, než splňuje většina restaurací, ve kterých jsem byl - třeba taková Potrefená husa, která si hraje na něco mezi sportbarem a moderní restaurací s vycvičenou obsluhou - v ní záleží na tom, koho chytíte - někdy je obsluha až moc vlezlá, jindy tak akorát. Jídlo je tu ale hodně dobré.

Vraťme se zpět do Café Imperial - stoly tam jsou dost nahňahňané na sobě, ale nějak mi to ani nevadilo. I když byl plný lokál lidí (odhadem tak sto), v restauraci byl snesitelný hluk. Je to asi vysokými stropy nebo kdovíčím.

Obsluha přinesla jídelní lístek, po chvíli se vrátila s tím, co budeme pít. Dali jsme si sprosté pivo (nejlepší Plzeň, jakou jsem kdy měl, a to ji nemusím) a poté si objednali. Já si dal jako předkrm husí paštiku a jako hlavní chod US Hanger steak.

Abych to neprotahoval - už nechci jíst nikdy nikde jinde! Obsluha bezchybná, rychlá, taková, jaká by prostě měla být VŠUDE. Jídlo dokonalý. Maso se rozsýpalo, steak byl skutečně medium (a ne napůl krvavej nebo napůl upečenej), příloha (brambory zapečené se smetanou) byla rovněž vynikající. Desert měl chuť té nejlepší čokolády a prostě všechno to bylo supr.

Cenově jídlo za jednoho vyjde pod 1000,- a nemusí se držet zpátky. Ta cena je s (nejen) gastronomickým zážitkem přinejmenším úměrná, ale rozhodně bych se nedivil, kdyby se to vyšplhalo výš - to jídlo by za to určitě stálo.

Café Imperial mi ukázalo vyšší level jak v gastronomii, tak v obsluze a jsem si jist, že jsem tam nebyl naposled.

Zpět na hlavní stranu blogu

Hodnocení

1 · 2 · 3 · 4 · 5
známka: 1.5 (2x)
známkování jako ve škole: 1 = nejlepší, 5 = nejhorší